4-clanok

Partnerstvo a tréning

Partnerstvo a vplyv na tréning

Partner Vám môže pomôcť aj uškodiť, nie je na to všeobecné odporúčanie. Je to len vo Vašich rukách.

Vo vzťahu je prvoradá podpora a porozumenie pokiaľ je jeden z partnerov športovec a potrebuje pravidelne trénovať. Psychické zázemie je dôležité a pomáha aj na regeneráciu po tréningu. Oveľa ťažšie sa budete zotavovať, keď sa s partnerom hádate a najhoršie pokiaľ je to ešte aj kvôli tréningu. Pokiaľ má Váš partner tréning len jedenkrát denne v rozmedzí maximálne hodiny a pol, tak mu nehovorte aby vynechal tréning a bol s Vami, pokiaľ máte na seba dosť času aj mimo tréningu.

Ak idete robiť trojrázové maximum so sto kilami na drepy nemôžete v tom momente myslieť len na Vašu partnerku/partnera. Áno môžete cvičiť aj pre ňu, aby pri sebe mala niekoho veľkého s kým bude mať pocit bezpečia, ale v momente prevedenia cviku by ste sa mali naplno sústrediť práve na ten cvik. Čiže pri tom drepe musíte mať v hlave, že máte mať zatiahnuté brucho, dávať si pozor na kolená, mať pevný chrbát. Pokiaľ Vaše myšlienky smerujú inam, hrozí Vám zrazenie a čím väčšia váha tým väčšie to zranenie môže byť. Takže, chcem tým povedať, myslite na Vašu partnerku, ale aspoň pri prevedení cviku sa poriadne sústreďte na techniku a opakovania.

Prečo sú hádky a následné ,,urazenie“ také zlé? Okrem psychického poškodzovania aj tým, že myslíte jeden na druhého, ale viete, že je to zlé, a to Vás môže poškodiť aj fyzicky. Napríklad: Prídete do posilňovne a idete sa rozohriať, naťahujete si svaly a popri tom myslíte na Vašu poslednú hádku (čo ste mohli povedať inak a podobne…), a vtedy sa môže stať, že si sval natiahnete viac než ste chceli a už môžete byť na týždeň vyradení od cvičenia. A je pravdepodobné, že pokiaľ na tú hádku len nachvíľku myslíte aj počas tréningu, tak nepodáte taký výkon ako by ste mali. Alebo budete musieť použiť predtréningový nápoj, aby ste si odcvičili svoje a budete si takto poškodzovať srdce a mozog.

Rôzne oblasti Vášho života sú navzájom pospájané, a ani si neuvedomujeme ako. A zvlášť keď máte v srdci svoju drahú a aj cvičenie. Je to veľmi úzko previazané a práve vtedy je podstatné mať chápajúcu partnerku, ktorá Vás podporí, a keď ju aj niečo naštve, počká s tým do času, keď Vám tým neublíži tým, že by ste sa mohli zraniť pri cvičení.

Pokiaľ už máte stanovené ciele, partner Vám môže veľmi pomôcť. Samozrejme záleží to aj od Vášho správania. Ochvíľu sa k tým športovým cieľom pridajú aj životné a vy budete šťastnejší a energickejší, pretože máte čo dosahovať a prečo bojovať.

Odporúčanie: Myslite na svoju partnerku, majte ju v srdci jedinú (myslím tým ako jedinú ženu, že ju nepodvádzate!), avšak počas tréningu sa sústreďte sami na seba a na činku, ktorú máte nad hlavou a ktorá Vás môže škaredo zraniť.

Tému podvádzanie zoberiem skrátka. Nepodvádzajte svoju partnerku, bodka. Podvádzanie je klamanie, a keď klamete vo vzťahu, prenesie sa to aj do posilňovne. Skúste podvádzať pri mŕtvom ťahu, ako asi dopadnete? Budete mať ohnutý chrbát tak isto ako ho budete mať ohnutý aj v živote. Takže na podvádzanie absolútne zabudnite. Ďalšia vec, ak si myslíte, že Vás podvádza partnerka, tak to rýchlo vyriešte. Verte jej naplno. Keď jej neveríte, vzťah nemáte. Všetky zbytočné myšlienky vyriešte alebo zahoďte. Musíte sa sústrediť na tréning. V posilňovni aj vo vzťahu klamstvom podvádzate len sami seba s škodíte si tým.

V okolí sa môžete stretnúť zväčša s dvoma protikladnými názormi na vzťah a posilňovanie. Jeden je za pravidelný sex a druhý je proti.

Jeden názor tvrdí, že by ste sa pri cvičení nemali ničím rozptyľovať a nemali by ste plytvať energiou na sex a iné hrátky. Toto tvrdenie neuznávam a nebudem sa mu ani ďalej venovať, len som Vás chcel informovať, že aj takéto niečo podaktorí odporúčajú.

Som zástancom názoru, že muž a žena vo vzťahu majú mať pravidelný pohlavný styk. Má to okrem iného aj priaznivé účinky na hormóny a pomáha pri relaxácii a regenerácii. Prajem každému z Vás šťastný vzťah, a verím že pokiaľ cvičí len jeden z partnerov, ten druhý ho bude podporovať a priať dobré výsledky.

Prajem si, aby Vám tento článok pomohol, v prípade, ak to potrebujete.

Ak sa vám článok páčil, budem rád ak ho podporíte lajkom alebo zdieľaním. Ďakujem.

About The Author

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Solve : *
20 − 7 =


Návrat hore