3-clanok

Cheatday

Prínosy Cheatday

Pre tých z Vás, ktorý sa s týmto pojmom ešte nestretli, cheatday predstavuje niečo ako voľný deň alebo podvádzací deň. Nie, neznamená to aby ste spravili bankový podvod, alebo aby ste podviedli svoju ženu, svojho muža. Znamená to podvádzať v stravovaní. Cheatday je určený všetkým ľuďom, nie len športovcom, ktorý svoje stravovanie berú seriózne.

Prejdem k podrobnejšiemu popisu tohto dňa. Berme do úvahy, že sa stravujete iba zdravými jedlami, nejete skoro žiadny rafinovaný cukor, ani veľa vyprážaného, nejete majonézu a podobne. Cheatday slúži na to, aby ste sa z takejto stravy nezbláznili a umožňuje Vám raz, za určité obdobie, ktoré si stanovíte alebo ktoré Vám niekto odporúči, dať si to, na čo máte chuť bez obmedzení nech už je to akokoľvek nezdravé. To je všetko. Proste len v daný deň môžete jesť nezdravo a nemusíte mať pocit viny.

Ako to teda vyzerá. Na raňajky si môžete dať palacinky s nutelou a šlachačkou. Na obed vyprážaný syr a tatarku s varenými zemiakmi. Poobede si doprajte kávičku so zákuskom a večer si dovoľte dať pizzu. Vyzerá to dobre? Kľudne to vyskúšajte, ale pamätajte, cheatday funguje len v prípade, že aspoň 13 dní dodržiavate zdravý stravovací režim a jeden deň si dáte voľno.

Osobne cheatday preferujem jeden krát behom dvoch týždňov, konkrétne v nedeľu. Následne na to v pondelok som aplikoval detox. Pondelok býva zväčša rýchly deň. V práci máte veľa roboty a keď sa ku tomu povenujete domácnosti, ani nebudete na jedlo myslieť, aspoň do večera nie a večer to už vydržíte do ďalšieho dňa.

Podstata je v tom, že tak isto ako vás jedno zdravé jedlo nezachráni, keď stále jete nezdravo, ani jeden cheatday Vám nezničí zdrav stravovanie.

Samozrejme sú tu určité zásady. Neprejedzte sa sladkými ani mastnými jedlami. Iba si ich doprajte, na chuť. Nezjedzte ráno 10 palaciniek s nutelou ale dajte si napríklad dve a vychutnajte si ich. Taktiež to platí aj pri ostatných jedlách.

Cheatday má hlavnú výhodu v tom, že si počas dvoch týždňou počkáte na tento deň, a nemali by ste mať chuť siahať každodenne po niečom sladkom.

V prípade, že sa potrebujete ešte niečo opýtať, neváhajte článok komentovať.

Prajem Vám príjemný a sladký cheatday.

Ak sa vám článok páčil, budem rád ak ho podporíte lajkom alebo zdieľaním. Ďakujem.

About The Author

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Solve : *
19 + 8 =


Návrat hore